Voorbereiding GoedeDoelenWeek Uden van start.

Collecte 2021 in het najaar, van 20 tot en met 26 september.

Na het succes van vorig jaar (waarin Udenaren ruim 48.000 euro doneerden) zijn de voorbereidingen voor GoedeDoelenWeek Uden van 2021 alweer volop aan de gang. Dit jaar is de landelijke collecteweek niet in april, maar gaan de collectanten van 20 tot en met 26 september op pad. Ook is het dan weer mogelijk om digitaal te doneren.
De meeste Nederlandse GoedeDoelenWeken vinden in het voorjaar plaats. “Wij hadden dat ook graag gedaan”, aldus Jan van den Boom, voorzitter van Stichting GoedeDoelenWeek Uden. “Maar de coronamaatregelen houden ons nog tegen. En de veiligheid van de bewoners en onze collectanten gaat voor alles. In het najaar kunnen we onze werkzaamheden hopelijk op een goede, veilige en verantwoorde wijze uitvoeren.”

Collecte 2020
De collecte van 2020 leverde een bedrag op van 48.622 euro. Daarbij bepalen de donateurs zelf de verdeelsleutel voor de 17 landelijke fondsen. Voor alle goede doelen werd ruimhartig gedoneerd.
Hierbij een opsomming van de top 5:

  • KWF Kankerbestrijding € 5.811,07
  • Hartstichting € 4.389,94
  • Alzheimer Nederland € 4.222,84
  • Rode Kruis € 3.513,57
  • Hersenstichting € 3.175,94

Benieuwd naar de totale verdeling van alle 17 fondsen? Bekijk het overzicht op www.goededoelenweekuden.nl.

Voorbereidingen
Inmiddels zijn de taakgroepen van Stichting GoedeDoelenWeek Uden druk met de voorbereidingen voor de collecteweek in het najaar. Het informeren van collectanten en wijkcoördinatoren, het verzorgen van drukwerk, het verzamelen van collectemateriaal… Voor de zomer ronden ze deze werkzaamheden af. Daarna verleggen ze hun focus op de collecteweek.

Doel: verdubbeling
Net als vorig jaar steunen verschillende winkels en organisaties de GoedeDoelenWeek, onder meer als mogelijke locatie voor het inleveren van de enveloppen en emballage-acties. Dé grote succesfactor is en blijft echter het huis-aan-huis contact. Penningmeester Ton van Summeren: “Onze ambitie is dat we de mooie opbrengst van 2020 dit jaar gaan verdubbelen. Ambitieus? Misschien wel, maar het is een schitterende stip aan de horizon. Wij gaan ervoor, hopelijk samen met veel gulle gevers uit Uden.”