GoedeDoelenWeek Uden van start, mét collectebus!  
Collecteweek loopt van 18 tot en met 23 april 

De collecte van GoedeDoelenWeek Uden staat weer voor de deur. Vanaf 11 april verspreiden zo’n 400 collectanten de collecte-enveloppen huis-aan-huis, waarna de daadwerkelijke collecte loopt van 18 tot en met 23 april. 

Na twee collectes vol van restricties en logistieke uitdagingen, is het nu tijd voor een collecte zoals het bedoeld is. Dat betekent dat de collectanten in de week van 11 april de collecte-enveloppen aan de deur afgeven. Zij leggen daarbij uit hoe de collecte in zijn werk gaat en hoe bewoners kunnen doneren aan de 18 deelnemende fondsen. Indien gewenst komen de collectanten de envelop weer thuis ophalen, ‘zoals het hoort’ met een collectebus.  

Jan van den Boom, voorzitter van Stichting GoedeDoelenWeek Uden, kijkt uit naar de collecteweek. “Het is na twee jaar improviseren tijd voor een GoedeDoelenWeek zoals we die oorspronkelijk voor ogen hadden. Ik kijk met veel vertrouwen uit naar de aankomende collecte, dus ik hoop dat we de opbrengst van 2021, bijna € 57.000, gaan overtreffen!” 

Online of contant doneren 
Doneren kan op welgeteld vijf manieren:

·       Via QR-code of online (in een paar simpele stappen via goededoelenweekuden.nl)
·       Contant 
·       Via een eenmalige machtiging
·       Via een overboeking op de bankrekening van GDW Uden
·       Periodiek. 

Op de pagina ‘Doneren’ van de website van GoedeDoelenWeek Uden staat uitleg over alle donatievormen. Zo vinden donateurs er informatie over hoe giften verdeeld worden over de 18 CBF-erkende, nationale fondsen, en kunnen ze via een beveiligde omgeving direct doneren.

Inleverpunten
Ook dit jaar kunnen de enveloppen ingeleverd worden bij verschillende inleverpunten. Op zaterdag 23 april staan bij de Udense locaties van de Plus, Jumbo en Albert Heijn collectanten met een collecte-emmer om enveloppen in ontvangst te nemen. Het is daar ook mogelijk om via een QR-code direct geld te doneren. Op de website van de GoedeDoelenWeek en op de achterzijde van de retourenvelop, staan nog vijf andere inleverpunten waar gedurende de gehele collecteweek enveloppen kunnen worden achtergelaten. 

Organisatie
Het is inmiddels de derde keer dat GDW Uden de collecte op deze manier organiseert. De eerste twee edities verliepen naar tevredenheid, ondanks de beperkende omstandigheden. Eugène van Hoorn, secretaris van GoedeDoelenWeek Uden: “Na twee jaar is onze organisatie inmiddels een geoliede machine. Veel beslissingen kunnen genomen worden op basis van ervaring in voorgaande jaren en dat zie je terug in de manier van werken en op elkaar ingespeeld zijn. We zijn klaar voor een sterke collecteweek. Met nu al veel dank aan al onze betrokken vrijwilligers, wiens inzet echt hartverwarmend is.”