Tussenstand collecteweek Uden: € 49.977,30.

Doneren kan nog steeds!

De opbrengst van de collecte van GoedeDoelenWeek Uden van afgelopen week is bekend! Dat wil zeggen: een tussenstand, want de definitieve opbrengst wordt later onthuld. Er kan online en via de bank nog gedoneerd worden. GoedeDoelenWeek Uden start met een proef om via WhatsApp te betalen.

De termijn voor het online doneren sluit pas later, namelijk op 30 april. Ook zijn in Uden twee inleverpunten in bedrijf. Het is nog een week mogelijk om retourenveloppen in te leveren bij woonzorgcentrum Sint Jan (Kerkstraat 8) en de Rabobank. “We willen zo veel mogelijk Udenaren de kans om een bijdrage te leveren”, aldus Jan van den Boom, voorzitter van Stichting GoedeDoelenWeek Uden. “Daarom starten we ook met een WhatsApp doorstuur-bericht, waarin een link verwerkt zit waarmee direct en veilig via iDeal gedoneerd kan worden.”

WhatsApp

De afgelopen twee jaar is opgevallen dat een bepaald percentage huishoudens een groot aandeel van de opbrengsten voor zijn rekening neemt. Dat is natuurlijk geweldig, maar de organisatie achter GoedeDoelenWeek Uden hoopt meer mensen te kunnen bereiken met een mogelijkheid om middels een WhatsApp bericht direct – en uiteraard veilig – via iDeal te doneren. Het bedrag vanaf € 1,- kan dan zelf in de eigen online bankomgeving ingevuld worden. “Alle beetjes helpen is zo cliché, maar niet voor niets een cliché. Het is écht zo, we zijn dankbaar voor elke bijdrage. Op deze manier hopen we meer mensen te bereiken, en vooral ook op een laagdrempelige manier mensen over te halen om een bijdrage te doen die past bij hun eigen mogelijkheden”, zegt Ton van Summeren, penningmeester bij GoedeDoelenWeek Uden.

Vrijwilligers

De goede doelen zijn voor het derde jaar verenigd in één collecteweek. In Uden komen zo’n 400 collectanten namelijk nog maar eens per jaar bij de inwoners aan de deur. Totaal zijn er ruim 600 vrijwilligers actief om de collecteweek tot een succes te maken.

Alsnog doneren? Graag!

Wie alsnog wil doneren, kan in Uden nog tot 30 april terecht op www.goededoelenweekuden.nl, bij woonzorgcentrum Sint Jan (Kerkstraat 8) of bij de Rabobank. Direct geld overmaken kan ook; NL24RABO0345900944 t.n.v. Stichting GoedeDoelenWeek Uden o.v.v. gift GDW 2022.